суббота, 9 февраля 2013 г.

зачарована десна як я творив добрі діла

Гулянка в Укран - 1 Треклист:1. На танцях2. Вчора грали ми веслля3. Над Бугом ркою4. Гопацульки5. Чоботи6. Горла сосна7. Била мати8. Дд Семен9. Коломийки10. Гуляю я11. Не хочу чорнявого12. Наливай, кума13. Переплт14. Карасик15. Трим -балалайка16. Ти ж мене пдманула17. Полька18. Болить голова19. Дядько Йосип20. Награш 221. Ой, Василю22. Ой на гор снг бленький23. Рдну маму бережть24. Наталка вддаться25. Маруся26. На веслл27. Лелеки28. Ой, летли журавл29. Холодочок30. Гарбузи31. Краще було б змолоду 32. Горлочка33. Веслля в Телепеньках34. Свтить мсяць35. Не везе, так не везе36. Ой, не бийте в губи37. Не хочу сти38. Нащо т клопоти39. До тебе - моя кума40. Довбуш41. Сусдка42. Сваха43. Ой, моя кумонька44. Доля45. Козак  зозулька46. Ой, у луз47. Три музики48. Циганочка49. Давали жару50. Коровайниц51. Куми та кумц52. Дунаю-Дунаю53. Ой, сестричко рдненька54. Полька55. Дощ де56. Мур-мур57. Сало на Москву58. Кухарка59. Бла гарячка60. Приймак61. Голубц62. Три двчини63. Теща64. Весльна65. Поцлуй мене, кума66. Самогон67. Золота рибка68. Ой, рда69. Молодий70. Полька «Метелик»71. Оженюсь72

Шевченко Тарас - Кобзар (Мультмимедйний компакт-диск (2004)Размер: 508MBМультимедйне видання Тараса Шевченка. Офцйно його видавцем  Товариство укрансько мови м. Т. Шевченка «Просвта». Автором де  практичним виконавцем проекту генеральний директор Телерадокомпан «TV-Просвта», заслужений працвник культури Дмитро Ломачук. (...)До диску увйшли твори митця у виконанн вдомих укранських читцв  спвакв. Тут уперше подано запис поеми «Гайдамаки» в постановц льввського театру мен М. Заньковецько. А для порвняння  самовдосконалення одн й т ж поез можна прослухати у виконанн рзних майстрв, наприклад, твр «Тополя», який звучить  в читанн,  покладений на музику.На диску вмщено  стар записи з грамплатвок з пояснювальною статтею до них. Власники диску зможуть насолоджуватися вршем «До Основ яненка» у виконанн Садовського 1913 р., або ж прослухати Шевченкове слово пд акомпанування самого Лисенка, виголошене 1905 р.Оскльки це мультимедйний диск, то у ньому   мовлене слово,  слово, яке можна читати,  слово покладене на музику. На диск увйшов повнстю «Кобзар» Т. Шевченка. «Я не применшую друкованого слова, розповда автор диску,  вважаю, що основою ма бути друковане слово, однак ми пшли на варант Кобзаря , що ви не тльки бачите на екран текст твору, але й чуте звукове виконання. ¶ на хвил нападок на Кобзаря, як нин мають мсце в Укран, учень чи студент, який почу врш Т. Шевченка у виконанн провдних артиств, вже мимовол стане по ншому до нього вдноситися».«Сучасна технка дозволя реставрувати стар записи, веде дал розповдь генеральний директор Телерадокомпан TV-Просвта . Однак, ми не робили дуже глибоко очистки. Коли звучить голос, скажмо Гната Юри з 30-х рокв  вн супроводжуться шумом старо платвки, то це створю вдповдну ретро-атмосферу. Нам залежало на збереженн ц атмосфери».До диску також увйшов фоторепортаж з Тарасово гори 22 травня 2004 р., яким автори та творц проекту засвдчили, що вклонитися геню Т. Шевченка на його могил у Канев щороку з жджаться багато людей серед них  дти,  культурн дяч,  полтики.Для зручност диск оснащено пошуковою системою та особливими символами: символ «А» твори Т. Шевченка в алфавтному порядку, «скрипковий ключ» твори виконують спваки, «мкрофончик» твори виконують читц. ¶мена всх спвакв, читцв  композиторв, як працювали з текстами письменника, зазначен. Тут представлен хн бограф, свтлини та твори, як вони виконують. | Спасибы за уходят уважаемому тов. knigolub!

Буличов Кр - Сто рокв тому впередАвтор: Кир БуличовНазвание: Сто рокв тому впередИздательство: "Веселка", 1991 р.Параметры записи: (mp3), 96 Kbps, 44 kHz, monoВремя звучания: 14:49:00Размер: 551,39MBЧитает: Микола Козй | Спасибы за уходят уважаемому тов. knigolub!

Самчук Улас - Маря.Автор: Улас СамчукНазвание: Маря.Издательство: "Укранська аудокнига", 2006 р.Параметры записи: (mp3), 128 Kbps, 44 kHz, stereoВремя звучания: 6:32:33Размер: 359MBЧитает: народний артист Украни ґвген ШахСпасибы за уходят уважаемому тов. knigolub!Самчук Улас - Куди тече та рчка?Автор: Улас СамчукНазвание: Куди тече та рчка?Издательство: "Укранська аудокнига", 2006 р.Параметры записи: (mp3), 128 Kbps, 44 kHz, stereoВремя звучания: 12:48:11Размер: 685MBЧитает: народний артист Украни ґвген ШахСпасибы за уходят уважаемому тов. knigolub! | ;

Лндгрен Астрд - Пепп ДовгапанчохаАвтор: Астрд ЛндгренНазвание: Пепп ДовгапанчохаИздательство: "НагОлос", 2006 р.Параметры записи: (mp3), vbr, 182 Kbps, 44 kHz, stereoВремя звучания: 3:29:23Размер: 263,68MBЧитает: акторка Льввського театру юного глядача Ольга Гапа | Спасибы за уходят уважаемому тов. knigolub!

Чалий Богдан - Пригоди Барвнка  РомашкиАвтор: Богдан ЧалийНазвание: Пригоди Барвнка  РомашкиИздательство: "Книга в голос", 2006 р.Параметры записи: (mp3), 128 Kbps, 44 kHz, stereoВремя звучания: 6:43:04Размер: 496,50MBЧитает: заслужена артистка Украни Лариса Руснак | Спасибы за уходят уважаемому тов. knigolub!

Мериме Проспер - Богдан Хмельницький Автор: Проспер МермеНазвание: Богдан ХмельницькийИздательство: Дерево Життя. Студя "НагОлос", 2006 р.Параметры записи: (mp3), 128 Kbps, 44 kHz, monoВремя звучания: 5:56:30Размер: 340,20MBЧитает: Богдан Врний (Богдан Коник)У далекому 1987 роц до рук мен потрапив журнал «Жовтень», у якому привернуло увагу есе Проспера Мерме «Богдан Хмельницький». Невже це той самий блискучий французький новелст, автор знаменито «Кармен»? Я був палким шанувальником творчост Мерме, однак не знав, що вн писав про укранську минувшину.Але як звучить укранська сторя в нтерпретац славетного француза? Я з цкавстю взявся читати твр,  з перших рядкв неповторний стиль Мерме-оповдача захопив мою уяву. Я прочитав «Богдана Хмельницького» «на одному диханн»,  мушу ззнатися, що й дос перебуваю пд враженням вд прочитаного. Мерме належить до тих майстрв слова, чи тексти викликають у читача ефект взуалзац - у якийсь момент ловиш себе на думц, що не читаш, а «дивишся кно». У випадку з «Богданом Хмельницьким» цьому також сприя чудовий переклад Яреми Кравця.Поштовхом до зацкавлення Проспера Мерме сторю Украни стало захоплення творчстю, а потм  особисте знайомство ¶з Миколою Гоголем. Натхненниками та порадниками Мерме в його укранських студях були також Марко Вовчок, ¶ван Тургенв та Микола Костомаров.Слд зазначити, що Мерме готувався до написання есе про Хмельницького дуже ретельно. Вн простудював ус снуюч на той час сторичн прац про Хмельниччину, намагаючись уникнути тенденцйност, опрацьовував ¶сторичн документи ¶з рзних джерел - укранських, польських, французьких, росйських.Звичайно, сучасн сторики знаходять у прац Мерме багато неточностей та домислв, однак варто мати на уваз, що письменник не ставив за мету передати суху хронологю фактв. Його радше цкавила глибинна мотиваця учасникв т криваво вйни. Мерме симпатизу Гетьманов Богдану та його козакам, як, вдстоюючи свою гднсть та волю, кинули виклик усй католицькй ґвроп. У той же час, письменник виказу розумння польськй шляхт, яка щиро захища освячений церквою свтопорядок, у якому нема мсця для бунтвних схизматикв.Власне саме вдсторонення автора, його "нейтралтет" у козацько-шляхетському конфлкт нада твору додатково цнност ¶ дозволя укранським читачам поглянути на нашу сторю пд ншим кутом.Праця П.Мер¶ме "Богдан Хмельницький" побачила свт у 1863 роц  набула тако популярност у Франц, що протягом року перевидавалася 4 рази! Бльше того, Мерме зумв настльки захопити свох спввтчизникв сторю укранцв, що у травн 1869 року французький Сенат прийняв ршення про впровадження у школах Франц курсу укрансько стор. На жаль, викрути стор само Франц не дозволили впровадити прийняте ршення в життя - у 1870 роц Друга французька мперя припинила сво снування.¶мперя впала, а твр Проспера Мерме залишився. Залишиться чудовий переклад Яреми Кравця, озвучений Богданом Врним. | Спасибы за уходят уважаемому тов. siv2!

Клуб Любителей АудиоКниг > АудиоКниги на украинском (p2p)

1 комментарий: